Film: Schindler's List


Handling: Det är andra världskriget och judar deporteras till koncentrationsläger medan tyskarna övertar deras hem. Vissa judar får börja jobba i Oskar Schindler's fabrik och Oskar börjar "gilla" dessa judar och gör allt han kan för att dom ska ha det lite bättre.
Musik: Måste bara nämna musiken i denna film! Huvudsoundtracket är heeelt underbart. Ni kan lyssna på det i inlägget under detta, men jag lägger upp det i detta inlägg också så slipper ni leta efter det. Underbart!


Schindler's List Soundtrack


Min åsikt: Denna filmen är en av de bästa koncentrationslägersfilmerna någonsin. Den är filmad i svartvitt, vilket ger en "gammal" känsla över det hela och det blir mer dramatiskt. Den är inte censurerad eller något, utan man får se människor bli skjutna och man får se hur magra dom blir osv vilket jag tycker är bra. Gillar inte koncentrationslägersfilmer där människorna inte ser ut som de människor som faktiskt var i lägren. Skådespelarna är jättebra och språket är engelska. Dock tycker jag att språket skulle vart på tyska och det språk judar pratar för att göra det mer verkligt, men det funkar. En jättebra och realistisk film om Förintelsen.
Betyg: 5/5 - En film som är mycket värd att se!Ni måste se denna film. Se den på youtube, köp den, ladda ned den eller vad som helst - men se den! Okej?

 


Kommentarer
Postat av: julia

haha tack (;

2010-11-20 @ 18:01:54
URL: http://brunettjuliia.blogg.se/
Postat av: Jan

Kan bara hålla med dig, den är bäst av krigsfilmerna.

2010-11-20 @ 23:35:10
URL: http://alltidlikadant.blogg.se/

En regel: Du får gärna göra reklam för din egen blogg eller tipsa om tävlingar men skriv gärna något om inlägget du kommenterar också. Handlar din kommentar inte om inlägget ignorerar jag den och tar bort den. Annars svarar jag så gärna så.

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

MSN: (visas endast för mig)

Blogg:

Vad har du att säga?

Trackback
RSS 2.0